Hoge gezondheid

Hoge gezondheid

Op het gebied van hoge gezondheidsstatus is Preferent KI een duidelijke voorloper in de Nederlandse markt. Preferent KI heeft vier High Health vanglocaties, waarvan één al sinds 2000 in bedrijf is en het allereerste High Health KI-station in Nederland was.

Op de High Health stations worden alleen beren van de allerhoogste gezondheidsstatus geplaatst en wordt middels regelmatige en intensieve controles de gezondheidsstatus van de vanglocaties gewaarborgd. Dit alles om risico’s voor varkenshouders uit te sluiten en via deze werkwijze bij te dragen aan een betere gezondheid op de bedrijven van onze klanten.

De locaties Lierop (260 beerplaatsen) en Landhorst (340 plaatsen) zijn voorzien van luchtinlaat met filtering. Door het gebruik van de luchtfilters in combinatie met overdruk in de stal is het voor 99,95% zeker dat er geen ziektekiemen meer de stal in komen via de luchtinlaat.

Deze maatregelen hebben er toe geleid dat alle productielocaties (Lierop, Vijlen, Landhorst en Mierlo) middels een strak protocol van controles sinds 2013 PRRS vrij zijn.

Specifiek met betrekking tot PRRS loopt continu het volgende monitoring programma:  

Elke 2 weken wordt onderzoek uitgevoerd met de ELISA test (op aanwezigheid van antistoffen in het bloed) en/of de PCR test (op aanwezigheid van het virus in bloed of sperma) volgens onderstaand schema: 

Startweek: 10% van de KI beren bloedonderzoek met ELISA en PCR onderzoek
Week 2: 10% van de KI beren spermaonderzoek met PCR onderzoek
Week 4: 10% van de KI beren bloedonderzoek met ELISA en PCR onderzoek
Week 6: 10% van de KI beren spermaonderzoek met PCR onderzoek
Week 8: 10% van de KI beren bloedonderzoek met ELISA en PCR onderzoek

• Onafhankelijk
• Hoge gezondheid
• Groot assortiment beren
• Zekerheid van resultaat

Contact

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hieronder uw naam en email-adres in een wij versturen u automatisch maandelijks onze nieuwsbrief “Biggy-Info”