Blijvende vraag naar meer spek en hogere vitaliteit

Blijvende vraag naar meer spek en hogere vitaliteit

De vraag naar meer spek in het karkas zal u niet zijn ontgaan. Zeker vanuit Nederlandse slachterijen is hier duidelijk meer vraag naar. Varkens die meer spek aanzetten zijn meestal ook vitaler. Deze eigenschappen gaan dus vaak samen! Ondanks de gewijzigde uitbetaling van slachterijen blijft de spekdikte van de vleesvarkens in Nederland zakken. Hoe kan dat?

De spekdiktes van de Nederlandse vleesvarkens zijn nog steeds dalende ondanks de inzet van zogenaamde groeiberen. Een belangrijke reden hiervoor is de massale inzet van een zeer magere lijn in de zeugenhouderij. En het volledige effect van deze zeugenlijn op vleesvarkens niveau moet nog komen. 

Des te belangrijker is het dus om tijdig bij te sturen met de eindbeer. Over de keuze van de beste beer kan Preferent KI u, met een zeer breed assortiment, optimaal adviseren. Voor een overzicht van onze eindberen klik hier (naar website pagina ‘onze beren’) en voor een persoonlijk gesprek kunt u altijd bellen naar:  0492-430620 of bel direct naar uw contactpersoon.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.